Ανάβαση "Τρελού" 12χλμ

Η διαδρομή της "Ανάβασης Τρελού" βασίζεται στην ανάβαση του αγώνα που έγινε επί 3 έτη μεταξύ 2008 και 2011. 

Στο τέλος αυτής της σελίδας θα βρείτε links για τα GPS αρχεία όπως και για το "course" στο Garmin Connect για να "εγκαταστήσετε" την διαδρομή στο GPS ρολόι σας.

Η διαδρομή είναι δύσκολη ως προς το υψομετρικό προφίλ της αλλά και σε κάποια σημεία και ως προς το τερέν που είναι πολύ πετρώδες. Και ο έμπειρος δρομέας βουνού θα δοκιμαστεί λόγω της παρατεταμένης ανηφόρας, αλλά ταυτόχρονα ο προσφέρεται για εισαγωγή σε αγώνες βουνού για δρομείς που θέλουν να πάρουν μία αντιπροσωπευτική εικόνα των δυσκολιών σε τέτοιου είδους αγώνες.

Χαρακτηριστικά διαδρομής:

Απόσταση: 12χλμ
Αθροιστική ανάβαση 620μ
Μορφή διαδρομής Κυκλική
Υψόμετρο στο υψηλότερο σημείο 870μ
Ποσοστό μονοπατιών / Χιλιόμετρα: 58% / 7χλμ
Ποσοστό χωματόδρομου / Χιλιόμετρα 42% / 5χλμ

Η διαδρομή ξεκινά από την περιοχή του Άη Γιώργη "Κουταλά" όπως φαίνεται στον χάρτη. Τα πρώτα 3,2 χιλιόμετρα είναι σε ανηφορικό δασικό δρόμο και θα εξυπηρετήσουν στο να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο μονοπάτι που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Το μονοπάτι "Νότιο 10"  είναι έντονα ανηφορικό. Οι δρομείς μέσα στα επόμενα 2 χιλιόμετρα θα ανέβουν 430μ υψομετρικής διαφοράς σε δύσκολο πετρώδες τερέν. Η μέση κλήση είναι 22%, αλλά υπάρχουν κάποια μέτρα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα χέρια σας! Δείτε το σχετικό video που υπάρχει στην ενότητα "media" του web site. Φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής λίγο μετά τα 5ο χιλιόμετρο, υπάρχει το check point με υδροδοσία και καταγραφή χρόνου.

Φωτογραφίες (Νοέμβριος 2010) που δείχνουν το τερέν της ανάβασης, με Δημοσθένη Ευαγγελίδη και Χριστόφορο Μερούση.

Στην συνέχεια αρχίζει η κατάβαση, στην ουσία πάνω στην ίδια πλαγιά όπως η ανάβαση, αλλά από τον δασικό δρόμο που κάνει μεγάλες τραβέρσες. Αυτό το τμήμα είναι ιδανικό για τρέξιμο, με πολύ ωραία θέα. Διασταυρώνεται σε 3 σημεία με το ίχνος της διαδρομής ανόδου, όποτε θα δείτε και άλλους δρομείς που ακόμα πιθανά να ανηφορίζουν. Όταν θα "σβήσει" ο δασικός δρόμος και θα μετατραπεί σε μονοπάτι, σας περιμένει ένα δύσβατο τμήμα με σάρα και πολύ τεχνικό τερέν για περίπου 500μ, πριν βγείτε στο δασικό δρόμο που θα σας οδηγήσει στον τερματισμό. Το μονοπάτι αυτό περνάει πολύ κοντά από το αναρριχητικό πεδίο "Καράβι". Είναι το μόνο τμήμα της κατηφόρας που θα δοκιμάσει τις ικανότητές σας σε καθαρά τεχνικό τερέν.

Strava route: https://www.strava.com/routes/10665690

Garmin Connect course: https://connect.garmin.com/modern/course/16473279

Αρχεία GPS:

Αρχείο σε μορφή GPX Download
Αρχείο σε μορφή KML Download
Αρχείο σε μορφή TCX Download